share

Lichaam als een tempel

Misschien is het je opgevallen op mijn website dat ik regelmatig de bijbeltekst “Of weet u niet dat uw lichaam een tempel is..” uit 1 kor. 6:19 aanhaal.

Dit is een bijbeltekst die mij jaren geleden zo geraakt heeft en die daarom ook echt mijn visie is gaan vormen binnen mijn praktijk. Naar mijn mening is dat ook de manier hoe we naar ons lichaam mogen kijken. Een tempel gekregen van God. Hij zegt ook in de Bijbel dat wij geschapen zijn naar Zijn evenbeeld. Gen. 1:27

Laat deze zin is even op je inwerken.

Geschapen naar Zijn evenbeeld.

Dat is niet zomaar iets, vind je niet? Dat we zo geschapen zijn door Hem dat we op Hem lijken. Als dit bij je binnenkomt. Hoe kijk je nu naar jezelf als je in de spiegel kijkt? Hoe kijk je nu naar je lichaam? En als je je lichaam ziet als een tempel gekregen van God, hoe zou je hier dan mee omgaan? Zou je hier iets in veranderen dan hoe je tot nu toe met jezelf en lichaam omging? Zou je deze dan verwaarlozen en vies achterlaten? Of zou je hier zuinig op zijn en met zorg behandelen?

Zelf probeer ik telkens weer te kiezen voor het laatste. Ik ga zo zuinig mogelijk en met zorg met mijn lichaam om. En nee dat gaat bij mij niet altijd even perfect en ook dat mogen we zeker loslaten. Het hoeft niet perfect en op een krampachtige manier. Maar ik kies er daarom wel voor om bijvoorbeeld zo vers mogelijk te koken voor ons en kies voor voeding die zo dicht mogelijk bij de natuur staat.

Geen eten maar voeding, voeding gekregen uit de Schepping. Want ook de planten, bomen, bloemen, groenten, vruchten en ook de dieren hebben wij gekregen van onze Schepper.

En niet de fastfood, frituur, margarines en koekjes die we zelf gecreëerd hebben in onze fabrieken.

God weet wat goed voor ons is en heeft dit vanaf het begin al geschapen voor ons. “Hierbij geef ik jullie alle zaaddragende planten en alle vruchtbomen op de aarde; dat zal jullie voedsel zijn.” Gen. 1:29

We kunnen het zo terug vinden in de natuur. Hoe mooi is dat?! Dat Hij weet wat goed voor ons is, wij hoeven alleen maar te luisteren en te kijken. Hij heeft ons ons voedsel gegeven in de natuur. Allerlei soorten verse groenten en fruit. Hier valt nog veel meer over te vertellen waar een blog te klein voor is. Ik kan je aanraden om hier verder in te verdiepen in de Bijbel als je hier meer over wilt leren wat Zijn Woord hier nog meer over te vertellen heeft.

Dit geldt voor wat we eten, welke voeding we tot ons nemen. Maar met deze tekst wordt het totaal plaatje bedoeld. Niet alleen welke voeding we eten, maar ook waar welke gedachten we toelaten en waarmee we onze ziel voeden. Dit is een krachtig iets welke we niet moeten onderschatten.

Laten we negatieve gedachten de overhand nemen? Waarmee voed jij je ziel? Wat lees je bijvoorbeeld en wat kijk je op tv en wat laat je allemaal nog meer tot je gedachten binnen.

Alles heeft met elkaar te maken, we kunnen deze dingen niet los van elkaar zien. In de bijbel komt dit ook telkens terug en zo werk ik ook in de praktijk om jou te kunnen begeleiden met je gezondheidsklachten. Het is belangrijk om naar alle onderwerpen te kijken en hiermee aan de slag te gaan. We gaan kijken naar jouw voedingspatroon, beweging, ontspanning en naar je mindset. En hoe God dit vanaf het begin bedoeld heeft.

Wil je meer lezen over mijn werkwijze binnen mijn praktijk? Je leest er hier meer over.

Wil je hierover verder in gesprek en ben je benieuwd of ik je verder kan helpen met jouw hulpvraag over gezondheid. Je kunt hier een gratis vrijblijvend kennismakingsgesprek inplannen waarin we dit samen kunnen bespreken.

Laat gerust een bericht achter!

Laat gerust een bericht achter!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *