share

Waarom een christelijk therapeut?

Wat maakt mij als christelijk therapeut nu precies anders dan anderen therapeuten?

Is een vraag die mij de laatste tijd steeds vaker gesteld wordt.

Vanwege mijn christelijk geloof vind ik het belangrijk om kritisch te kijken naar mijn werkwijze en hier duidelijke keuzes in te maken. Voor mij is het dan ook belangrijk dat waar ik mee werk of welke adviezen ik meegeef uit de juiste Bron vandaan komen.

Één van deze keuzes is bijvoorbeeld dat ik er bewust voor heb gekozen om alleen maar met reguliere laboratoria onderzoeken te werken. Denk bijvoorbeeld aan bloed-, speeksel- en ontlastingsonderzoeken. Deze onderzoeken worden hetzelfde uitgevoerd als bij een (huis)arts of specialist en zijn in de meeste gevallen alleen veel uitgebreider dan bij een (huis)arts. Waar een arts sommige onderzoeken niet of beperkt kan aanvragen heb ik veel meer vrijheid en opgeleid om met een bredere kijk uitslagen te interpreteren.

En om deze reden heb ik dan ook de bewuste keuze gemaakt om niet voor diverse energetische onderzoeken die er zijn binnen holistische zorg te kiezen; zoals bioresonantie, emb-bloedtest en nog vele anderen onderzoeken die er op de markt zijn. Omdat dit soort onderzoeken niet bij de juiste bron vandaan komen.

Ik vind het belangrijk om hierin een veilige omgeving te kunnen bieden met hoe ik werk en met de adviezen die ik aan je meegeef. En dat deze altijd blijven resoneren wat de Bijbel hierover spreekt. Dat alles wat ik binnen mijn praktijk (en privé) doe uit de juiste Bron geput worden.

Dit staat trouwens los van of iets wel of niet werkt en wetenschappelijk bewezen is. Een mooi voorbeeld hierover in de Bijbel vind ik het verhaal van Mozes die door God naar de farao gestuurd wordt om het volk te bevrijden uit Egypte. De tovenaars van de farao kunnen bijna alle wonderen die Mozes laat zien vanuit God nadoen. Dit (en nog vele andere verhalen) toont wel aan dat de duivel (tot op zekere hoogte) heel veel macht heeft. Dit zie ik ook terug in vele oosterse geneeskunde. Dat zegt niet dat als het niet van God komt het ook niet werkt. Oosterse geneeskunde heeft al vele mensen geholpen en genezen, maar komt niet uit de juiste bron vandaan.  

En om deze reden houd ik mij daar vandaan.

Ook voor mij blijft dit een zoektocht wanneer er nieuwe onderzoeken op de markt komen, er nieuwe trends ontstaan en als ik nieuwe producten tegenkom. En onderzoek ik het telkens weer zo goed mogelijk waar dit vandaan komt en of ik hiermee samen kan werken.

Het belangrijkste wat hierin in centraal blijft staan is dat ik hiervoor blijf bidden en onderzoek wat Gods Woord hierover spreekt. Of het uit de juiste Bron geput wordt.

Wel is het zo dat ik geloof dat met een Levend geloof wij beschermd blijven door God en we vrijgevochten zijn van het kwaad. Maar dat dit niet wegneemt dat wij niet onze eigen verantwoording hiervoor moeten houden. En dat je met de kennis die je hebt de juiste keuzes mag maken.

Heb je aan de hand van deze blog een vraag of wil je hier graag over doorspreken neem gerust hier contact met mij op.

Ben je op zoek naar ondersteuning binnen je gezondheid en ben je benieuwd of een orthomoleculair therapeut je hierin verder kan helpen? Boek dan hier een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek aan.

Laat gerust een bericht achter!

Laat gerust een bericht achter!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *